22 март 2009

Алеко 2006-Марица 6-2

При студено време и заснежен терен отборът на Марица загуби от Алеко 2006 с 2-6. При равностойна игра първото полувреме завърши при резултат 2-1 за домакините, като гола за Марица отбеляза Георги Ганчев в 45-та минута. В началото на второто полувреме спорен червен картон получи вратарят на гостите, след което резултатът набъбна до 6-1 преди Спас Василев да оформи крайният резултат с попадение в края на срещата.
Дотук с футболната страна на нещата. Нека кажем няколко думи за организацията на мача. Очертанията на терена липсваха, а глутница разярени цигани през цялото времетраене на срещата почти бяха влезли в полето за игра. Главният съдия беше видимо уплашен и отсъждаше всички спорни положения в полза на домакините или просто не санкционираше грубостите им. След края на мача бусът, с който пътува отборът на Марица бе обграден от озверели представители на малцинството и пред погледа на отегчените полицаи трудно, но успешно потегли.
А докато полицаите ходят на футболни срещи само колкото да отбиват номера и да чоплят семки тези сцени ще са ежедневие в аматьорския футбол.
Междувременно, по-рано през седмицата, разочаровани от липсата на организация, Асен Церовски, Антон и Васил Дамянови обявиха, че повече няма да се състезават. Марица бе воден от Иван Цоклинов.

И като за завършек за любознателните прилагам няколко клипчета от мобилен телефон, от които може да се добие бегла представа за атмосферата на мача.

3 коментара:

  1. ima6e li nqkoi ot upravata koito da prisqstva na ma4a???

    ОтговорИзтриване
  2. Според информация Спас Пашев е наказан само за 1 среща.Това все пак е добре.Златин Бучев е доказал не веднъж, че се справя добре с вратарските ръкавици :))))0

    ОтговорИзтриване
  3. Някакви новини преди утрешния мач?

    ОтговорИзтриване