10 април 2009

Интервю с Емил Наков

Днес ще публикувам част от едно интервю, което бившият шеф в Локомотив Пловдив Емил Наков даде за сайта www.sport1.bg. Неговите коментари винаги са били интересни, а аз ще публикувам най-интересната за мен част в интервюто. Вярвам, че то ще е интересно за всички. Оставям читателите на блога да го коментират. За тези, които искат да прочетат цялото интервю с Емил Наков, могат да го направят тук:http://www.sport1.bg/sport1/node/132122.
Интервюто с Емил Наков е копирано от www.sport1.bg. belovo-soccer не носи отговорност за мненията на бившия футболен шеф.-То се знае, че няма да се пенсионирате като журналист, но не ви ли се иска да се върнете във футбола като шеф, имате ли оферти?

-Имам, нямам....ще кажа, че няма да се предложа, както го прави мнозинството. Иначе стадионът, отборът, правенето на футбол ми липсват. Това си мислех и в Ейре на мача на националите. Но нещата във футбола много се промениха и се променят. Идват нови хора, нови спонсори, залага се на неопитния, но го поставят като футболен ръководител, защото той се доказал в друга област, бил лоялен и т.н. Нормални неща, които няма смисъл да коментирам. Ще кажа само, че камъкът ще продължи да си тежи на мястото.

- Имаше предположения, че сте шеф в сянка в Локомотив (Пд), че дърпате конците зад собственичката Галя Топалова?

-(смее се басово). Знам ги аз тези предположения откъде тръгват. От една група фенове, които в „ерата Наков” не вирееха, просто нямаха никакъв шанс. Сега същите хора се мешат там, където хич не им е работа. В Локомотив са я докарали дотам, че фенове правят селекция, разбори, ама разбори да видиш и се опитват да налагат управленски решения. Това са хора с автокъщи, с таксиметрови фирми, които тръгнали на екскурзия с жените си в Италия, но се върнали без тях. Хубавото е, че Галя Топалова започна да схваща нещата и от Нова година футболните й дела потръгнаха. Но пигмеите около нея край нямат. Гледайте репортажите от мачовете, снимките във вестниците - все едни и същи лица. Легендата Христо Бонев дават и около него същите навлеци. И в съблекалнята влизали чак. Аз, човекът с репутацията на суров изпълнителен директор, не знаех как изглежда стаята на футболистите. Тези псевдофенове направиха грандиозен скандал от обикновен спор между мен и Христо Бонев. Имах забележка към Зума, че на 70-годишния юбилей в тържественото си слово не спомена президента - шампион Георги Илиев. После разбрах, че Бонев е следвал сценарий на други фенове и така се стигнало до гафа.

-Хубаво, но без имена читателите ще кажат, че жълтеем?

-Не мога да ги помня всички, но ще дам пресен пример за пигмейство в Локо (Пд) с един има там...Кузман Маринков - Кмета. Наехме го като преводач навремето и го командировахме в Бразилия да превежда на треньора ни Иван Маринов – Масларя, а напоследък се изявява като мениджър на Даксон да Силва без да има лиценз и какъвто да е принос освен преводачеството си. Ако трябва да бъдем максимално честни, дори и ние от Локо (Пд) нямахме интерес към този футболист, камо ли Маринков. За Даксон знаехме, че е бил на проби във Фиорентина и се върнал в Бразилия с контузия, затова не го взехме. Трябваше ни бранителят Алекс дос Сантос, за когото Масларя каза, че на полусезона още ще има оферти за него и че ще го продадем за минимум 250 000 евро. Дойдоха бразилците в хотел “Марица“ с Алекс и още трима младоци, които за първи път виждаха през живота си чаршафи. Единият от тях бе Даксон, който впоследствие разбрахме, че има заложби. Алекс обаче не искаше да остава сам в Пловдив без други сънародници и така се стигна до вариант шефовете на техния клуб Кампо де Гранде да ни подарят Даксон да Силва. Взехме го като чист подарък, без една стотинка да извадим. После обаче отворих дебели книги и в знак на солидарност пратихме 20 000 евро на клуба-майка.

Цялото интервю с Емил Наков можете да прочетете тук:http://www.sport1.bg/sport1/node/132122

2 коментара:

  1. И ние тука чакаме 'разни пигмеи' да дадат нещо на беловския футбол.Това просто няма как да стане.Наков си го е казал много добре в прав текст.Евала!!!Спорт в Белово ще има, когато въпросните 'пигмеи' изчезнат от всякакви управи, но това не виждам как може да стане.Другия вариант е да получат отнякъде пари за развитие на спорта и то голяма сума, за да може да си открадне, но да остане и малко за спорта.
    ultramik

    ОтговорИзтриване
  2. Малко далеч от управленските идиотизми, поздравления за първата победа за новия сезон!!!Следващия кръг в Козарско трябва да се спечели с разлика.Смешно би било Козарско да се мери с Белово в каквото и да е.Така, че мисля с тази победа да дойде и самочуствието и всичко да си дойде на място.

    ОтговорИзтриване