26 май 2009

Равносметката!!!

Сезон 2008-2009 вече свърши и е време да направим равносметка за постигнатото през него.
Марица завърши на шесто място в крайното класиране на Б ОФГ-Юг с 32 точки, с 19 по-малко от заелия първо място отбор на Бенковски (Црънча). Отборът записа 9 победи, 5 равенства и 8 загуби при отрицателна голова разлика 42:46. Отборът беше напуснат от няколко основни играчи от сезон 2007-2008.
През лятото не беше направена нито една тренировка или контролна среща и играчите бяха събрани направо за първия официален мач.
Резултата от големите обещания на кмета на града през пролетта на 2008 г. беше ремонт на покрива на стадиона, нови кабели на ел. инсталацията и няколко тръби за ВиК системата. Терена и съблекалните са в окаяно състояние, като вътре няма дори и вода.
Няколко седмици преди края на есенният полусезон, отбора се сдоби с нов президент-местният бизнесмен Георги Петров. Първоначално той идваше на мачовете на отбора и обеща, че ще има зимна подготовка.
Обещаната подготовка не се проведе, а играчите не играха контроли и първият мач за годината пак беше от първенството. Президентът повече не дойде на стадиона. Междувременно по местните вестници се пишеха всевъзможни глупости как се ремонтират съблекалните на стадиона и прочие.
Три кръга преди края на шампионата, треньорът на отбора Иван Цоклинов напусна поста си и беше заместен от Антон Дамянов, който стана играещ-треньор.

Така сезонът си приключи и ние си останахме с надеждите, че ще има някаква организация и с розовите кметски и президентски обещания.
Е това е истината за отбора на Марица през този сезон. За някои може да не е особено приятна, но така стоят нещата.
Сега ни остава да слушаме новите обещания и гръмки приказки, как всичко ще е различно, но отдавна вече не им вярваме.

10 коментара:

 1. Някакъв слух е плъзнал, че Главиница ще се разпадат и Белово се гласи да им вземе лиценза за А регионална.

  ОтговорИзтриване
 2. И аз четох няколко коментара за това, но не го вярвам. Едва ли кмета или още по-малко президента на отбора ще прежалят толкова пари за клуба. Та с тях може да се открие един пенсионерски клуб или да заведат пенсионерите на море или балкан:).

  ОтговорИзтриване
 3. zadava se poredniq fars v ob6tinata i vav futbola v belovo

  ОтговорИзтриване
 4. Официално Белово и Главиница се обединяват.На стадиона се започва ремонт и догодина ще се играе в А регионална

  ОтговорИзтриване
 5. dobre i koi po4va remont na stadiona

  ОтговорИзтриване
 6. Това вече не е много ясно и кога точно ще започне, но доколкото разбрах президент ще бъде сегашния на Главиница

  ОтговорИзтриване
 7. I KOI 6TE E SOBSTVENIK NA OTBORA?

  ОтговорИзтриване
 8. А ти откъде го разбра?

  ОтговорИзтриване