31 декември 2010

Годината за Марица (обзор)


През 2010 година беловският футболен отбор премина през от борба за спасение в А ОФГ до борба за челните места. В началото на годината предстоеше битка за оцеляване, която имаше успешен край и Марица запази мястото си в групата. През лятото бе избран нов президент на отбора, а организацията се подобри значително, което доведе до положителни резултати. За треньор бе назначен Илия Танев, а в отбора пристигнаха повече от дузина нови играчи, заменяйки напусналите стари. След множество контролни срещи през лятната пауза тимът започна добре първенството и показваше стабилни игри, като беше в челната тройка в класирането до самия край на есенния дял от първенството, но спад в последните четири мача от които беше спечелена една точка смъкна отбора до шестото място в след изигравето на на първите 15 мача.
Детската формация на Марица също подобри резултатите си като се намира на пето място в класирането при децата с 12 точки само на 3 от второто място. Да се надяваме, че през новата 2011 година Марица ще се върне в челото и ще показва все по-добри игри.
Иска ми се да кажа и няколко думи за съдийството, тъй като Марица вероятно е отбора с най-много наказателни картони от всички в групата. Искам да спомена два фрапантни случая от многото срещи, в които отбора според мен бе ощетен. Абсолютният фаворит в тази своеобразна класация е гостуването на лидера в първенството Оборище (Панагюрище), където главният съдия Асен Николов подари победата на иначе класния отбор на домакините отсъждайки две абсолютно измислени дузпи за тях. Капакът беше във визитата на Левски (Паталеница) където съдията се подигра с беловци, показвайки им цели четири червени картона и оцветявайки в жълто всички останали на терена играчи на Марица.

В заключение пожелавам на всички успешна нова 2011 година, която да е изпълнена със здраве, щастие и успехи!

Няма коментари:

Публикуване на коментар