21 юни 2011

Марица завърши на седмо място в крайното класиране на А ОФГ ! (Обзор)Марица финишира на седма позиция в крайното класиране на А ОФГ за сезон 2010-2011. Първо на 25 Май 2010 се проведе общо събрание на клуба на което бе избран новия президент на отбора Иван Кехайов, които осигури добри условия за тренировки и мачове на футболистите. През лятната пауза преди началото на шампионата в Белово дойде нов треньор в лицето на Илия Танев и доста нови играчи. Отбора проведе сериозна лятна подготовка с всекидневни тренировки и изигра поредица от контролни срещи преди началото на официалните мачове в които тима се обигра и показа, че ще бъде фактор в А ОФГ. Беловци започнаха сезона добре и до края на есенния дял държаха третото място в класирането, изиграха няколко силни мача и загатнаха че имат добър потенциал, но в последните три срещи от есента не бяха на ниво и записаха загуби.
През зимната пауза отбора бе напуснат от двамата си основни нападатели Кирил Атанасов и Лазар Голачки, които преминаха в Локомотив (Септември), и от Людмил Дапков, който се върна във Вихър (Ветрен), а към отбора се присъединиха Венци Пенов, Георги Ганчев и Стоян Илков. Тимът не успяваше да се събира редовно на тренировки в пълен състав и това даде отражение през пролетния дял на първенството, като беловци започнаха неубедително и записаха едва една победа за първите три срещи през пролетта.
При домакинството срещу Ботев (Черногорово) в 25-тия кръг треньора Илия Танев подаде оставка и неговото място бе заето от треньора на детския отбор на Марица Никола Фотев. До края на шампионата беловци записаха три ремита (срещу Светкавица в Синитево, Срещу Лозен в Белово и срещу Левски във Варвара) и една загуба (с 2:1 при гостуване във Варвара срещу местния Балкан), като в тези срещи дебютираха 4-5 момчета от детския отбор на беловци и оставиха добри впечатления с изявите си.
В крайна сметка Марица завърши на седмо място в крайното класиране на А ОФГ с актив от 40 точки и голова разлика 51:45. Отборът показа израстване спрямо предходния сезон и, но и компоненти върху които трябва да се работи за да се представи по-добре през новото първенство.


* Класирането е копирано от www.pzsport.info

Няма коментари:

Публикуване на коментар