29 октомври 2012

Марица би в Синитево! Цоклинов блести за беловци!

 Марица победи с категоричното 3:1 като гост отбора на Светкавица (Синитево) в среща от единадесетия кръг на А ОФГ. Мачът се игра в събота от 15 ч при приятно за игра време и пред около петдесетина зрители на стадион ''Светкавица'' в Синитево.
 Треньорът Никола Фотев заложи на атакуваща схема, като пред защитата активно действаха Вучев и Цоклинов, а в отсъствието на контузения Тони Дамянов атаката на Марица се водеше от тежкия таран Добромир Методиев, който въпреки болките в коляното стисна зъби и излезе на терена. В началото на двубоя играта бе равностойна, като беловци постепенно наложиха териториален превес и направиха няколко добри слизания по крилата. В 15-та минута Васко Цоклинов получи една топка отдясно, елиминира последователно трима противници, а останал очи в очи с вратаря за него бе детска игра да го преодолее. Последваха нови силни минути за гостите, като след неразбирателство, между защитник и вратаря на домакините Георги Вучев се озова на чиста позиция, но от няколко метра пропусна да вкара топката в опразнената врата, а малко след това шут на Цоклинов бе спасен от вратаря. Въпреки пропуските беловци не спряха да атакуват и отбелязаха втори гол отново чрез Васко Цоклинов, а синитевци също пропуснаха едно чисто положение.
 През втората част домакините излязоха мотивирани да променят развоя на мача и пропуснаха две изгодни ситуации за гол. Постепенно футболистите на Марица изравниха играта и на свой ред започнаха да организират опасни контри. При една от тях в 70-та минута Илия Гочев-Шакири открадна топката, напредна и подаде към Методиев, който не сгреши и направи резултата класически. Малко след това беловци пропуснаха да вкарат четвърти гол след добра комбинация отдясно и удар на Васил Дамянов от около двадесет метра, който се отби в напречната греда на стража на Светкавица. Десетина минути преди края синитевци получиха дузпа за игра с ръка в наказателното поле, а зад топката застана вратарят им и отбеляза почетното попадение за своя отбор. Светкавица - Марица 1:3!


Няма коментари:

Публикуване на коментар