30 март 2015

Мисия 'Възможна'

С началото на втория полусезон въпросителната около това кой ще се предаде и ще отиде в долната Б дивизия, стана наистина огромна. Засега положението на Стрелча е най-лошо и може би те ще са единия отбор, който ще се раздели с А областната. Битката за следващия изпадащ обаче ще бъде сериозна. Белово успя в последния момент да сглоби отбор, който има качества и не заслужава мястото,  на което се намира в момента. Това се показа и в последния кръг, в който само малшанса и безхаберните съдии отнеха 2 точки. В крайна сметка никой не е виновен след като водеха играта и резултата и се оставиха да бъдат наказани. Ако погледнем другите застрашени обаче се вижда нотка на сериозно притеснение, тъй като явно и Синитево са постегнали своя отбор като в последния кръг взимат много важни точки във Ветрен дол. С оглед на класирането и последните мачове се вижда още един застрашен, Драгор. Сезона започва ужасяващо за тях като в последните си два домакински мача губят от преки конкуренти. Междинния кръг във вторник ще даде малко по ясна представа, като една победа на Белово у дома срещу Главиница ще направи живота си много по лесен. Разбира се остават две кървавите дербита срещу Синитево и Драгор като гости. Както се вижда всеки кръг до края ще бъде един малък финал и не се знае дали и някой друг отбор няма да се включи в борбата за оцеляване.
Едно изпадане на Белово ще бъде голяма трагедия за футбола в общината. Всички знаем какво се случва с отборите развели байряка и попаднали в Б регионалната дивизия. Обръщаме се и с апел към публиката. Сега е момента, когато отбора има нужда и от външна подкрепа. Всички знаем как емоцията създавана от публиката може да дава допълнителни сили на футболистите. Също така една пълна трибуна ще респектира и съдиите да взимат присърце това, което свирят на терена.
Условията създадени в момента и настройката на всички прави мисията 'Възможна'. За това са нужни и точки още в следващите мачове, за да не бъде поставена една друга сричка в заглавието.

Няма коментари:

Публикуване на коментар